What knowledge?

Vår högteknologiska tid har gjort många andligen och känslomässigt tondöva för skillnaden mellan juridiska riktigt och sant. De klichévrålande idé-konstruktörerna, mytomani-konstnärerna, attention seekers inom politik, journalistik och rättsväsende spelar på falska instrument medan de döva jublar.
Som medium stöter jag ofta på en stor längtan hos människor efter att veta vad kärlek är, vad äkthet är, vad sann lycka är, vem de själva egentligen är. Allt fler hus hemsöks. Jag pekar i ett sådant hus på en köksskåpsdörr, säger att den har öppnats av den ande de i hemmet känner den obehagliga närvaron av. Får det bekräftat. Jag ställer mig framför ett fönster och känner att där har den kvarvarande anden stått och iakttagit en person som bor i huset. Får det bekräftat. Det onda är ingen psykologisk funktion, utan den är en andlig verklighet. Det vet de som de lyssnar till sin intuition. Den motsäger och avslöjar verklighetens illusioner. T. S. Eliots anade inte hur framsynt han var när han i sin diktning pekar på detta,”Where is all the knowledge we lost in information?”

När jag var 22 skrev jag en dikt om hur en demonisk-politisk tyranni tagit makten över våra liv på 70-talet. Och om att vår ande saknar kraft att motstå den.

DU FORMAR MINA ORD
INNAN JAG HAR SAGT DEM
I ÄNDLÖSA DJUP STYR DU
TANKAR SOM FLYR
DU BLICKAR NER I SPRICKOR 
SOM SAKNAR SUBSTANS
GRADVIS STIGER LÄNGTAN
UR HEMLIG FÖRTVIVLAN.

Nu undrar ni kanske vad mina syner av de platsbundna hädangångna har att göra med det politiska falskmynteriet i vårt Sverige (man vill ju i a f tro att det är vårt)? Jo, så här.
För att få till stånd ett kaotiskt och värdenihilistiskt samhälle måste regeringen aktivt skapa ett sänkande av folkets intellektuella nivå. Kunskapsstandardens reducering har nu trängt sig ända in i universitetens lärosalar, där studenter lättjefullt pläderar för att det inte finns någon biologisk skillnad mellan könen. Undrar hur fortplantningen fortgår numera? Saliga äro de enfaldiga, ty de skola mångfaldigas! Sen måste man inympa ett avgrundsdjupt förakt för religion och andlighet, för att förvirra envar lydig medborgare med läror om materiens fullkomlighet och själens mållöshet. Detta har nu förverkligats i en till-skenet-grundskola skola, där ett flertal elever är analfabeter, när de går ut, om de går ut. Och som vid eventuellt avslutat gymnasium, varken kan analysera fakta eller värdera källmaterial. Än mindre skriva en läsbar uppsats.
Ett ytterligare steg i denna riktning har tagits genom att låta kyrkans dignitärer politiskt driva fram en söndersliten kyrka. I denna sken-kyrka nekas de som röstar på ett visst parti både diakonistöd och sorgesamtal.

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

21.03 | 22:18

tack inger du gjorde ett bra jobb när du rensade vårt hus

...
20.09 | 23:23

Tack, Inger för din fantastiska vägledning in i den mediala världen. Känns bra att tillhöra cirkeln hos dig.

...
31.08 | 12:01

Hej jag har en kurs med seans 18.00, onsd. den 2 sept, 2015.Anmälan 070-1183896

...
25.06 | 13:43

Thanks to you, as well, Anna, It was a pleasure to meet you. Good luck in the future!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS