FÖRUTSÄGELSER

TERRORATTACKEN I STOCKHOLM 7 APRIL 2017

MIN  SANNDRÖM OM TERRORATTACKEN I STOCKHOLM  7 APRIL  2017
 
En vecka innan Stockholm den 7 april, 2017, såg jag siffran 10 i en dröm. På natten före den 7 april, vaknade jag med en känsla av skräck, efter att jag drömt om en pelare, som jag närmast identifierade med en bensinpump, eller ett vätskerör med blå vätska, i vilken en pil pekade uppåt och uppåt igen (BOMB!?). Siffran 7, satt högst uppe på den pilformade toppen av den vätskefyllda pumpen, som ju är nära 10. Vid 10 smäller det.
 
 

Min förutsägelse har besannats -- Elisabeth Hesselblad helgonförklaradd

2005 fick jag ett budskap från andevärlden om att inom en tidsrymd av tio år, skulle ett nytt svenskt helgon komma att förklaras av Vatikanen

Jag minns att när jag nämnde denna förnimmelse för en nunna i ett närbeläget kloster, undrade hon vem det kunde vara. Det kunde jag inte säga, men jag visste med bestämdhet att det skulle komma ett sådant och att det skulle bli en kvinna. Nu har Elizabeth Hesselblad, en from, god, modig och unik kvinna, som räddade judar undan nazisterna under andra världskriget, genom att rakryggat stå upp som deras beskyddare med risk för sitt eget liv och som ägnat sig åt att grunda klosterkommuniteter helgonförklarats. Jag är så glad för att Sverige får äran av att en så god och from kvinna, som ägnade hela sitt liv åt att tjäna Gud och åstadkom så mycket heligt, föddes i vårt land.

 

Elisabeth Hesselblad blir Sveriges andra helgon.

Elisabeth Hesselblad blir helgonförklarad

Publicerad 16 dec 2015 kl 12.48

Det är 624 år sedan senast.

Men sedan den heliga Birgitta helgonförklarades 1391 kommer nu Sverige att få sitt andra helgon.

Elisabeth Hesselblad från Fåglavik i Herrljunga upphöjs nu av påven Franciscus.

– Det är en kraftfull kivnna som har gjort något stort och viktigt inte bra här i Sverige utan även i många andra delar av världen, säger Anders Arborelius, biskop för den katolska kyrkan i Sverige.

Elisabeth Hesselblad

Maria Elisabeth Hesselblad föddes i Fåglavik i Västergötland den 4 juni 1870 och dog i Rom den 24 april 1957.

Hon ligger begravd i Birgittas hus i Rom.

Elisabeth Hesselblad förklarades som "vördnadsvärd" 1991, hon saligförklarades 2000 och ska nu, efter ett dekret av påven Franciscus, helgonförklaras.

Påve Franciscus inledde för en vecka sedan katolska kyrkans så kallade jubelår med just barmhärtighet som tema.

Och efter att Elisabeth Hesselblad saligförklarades år 2000 av påve Johannes Paulus II har väntan varit lång på att hon skulle bli helgonförklarad. Enligt Anders Arborelius har processen tagit ungefär flera decennier.

För att bli helgon krävs att det sker ett mirakel kopplat till personen. Det ska vara ett helande genom förbön som man inte förklara på medicinsk väg. För Elisabeth Hesselblad ska det bland annat ha skett för en rullstolsburen pojke på Kuba.

– Man kan be om hennes hjälp här på jorden, säger Anders Arborelius.

I detta fall blev även hennes barmhärtighet det som gjorde att hon nu upphöjs till helgon.

"Hon är verkligen en förebild på konkret barmhärtighet. Mitt under den tyska ockupationen av Rom gömde hon flera judar i klostret på Piazza Farnese och ordnade där en provisorisk synagoga. Staten Israel har tillerkänt henne – som en av få svenskar – utmärkelsen Righteous among the Nations", skriver katolska kyrkan i Sverige, i ett pressmeddelande.

Väldigt ärofylld

– Det är väldigt ärofyllt för oss, säger Marek Gil, kyrkoherde i katolska församlingen i Skövde. Nu väntar vi på att få reda på vilket datum det kommer att ske. Det är så spännande och det är en riktig Guds gåva för då visar det sig ännu en gång att det är möjligt att leva på det sättet som Gud vill och som Gud önskar sig från oss. Och att hon föddes här och inte är så främmande för oss.

Maria Elisabeth Hesselblad föddes 1870 i Fåglavik i Västergötland men hon växte upp i Falun innan familjen, som hade tretton barn, återvände till hembygden och Skövde.

Vid 18 års ålder drog hon i väg till USA där hon utbildade sig till sjuksköterska och det var där hon kom i kontakt med katolska kyrkan. Den 15 augusti 1902 blev hon katolik och hon drogs till Rom dit hon flyttade så småningom.

Där fick hon en uppenbarelse om en kyrka som var insprängd mellan två kolonner, det var Birgittas hus. Här fick hon sin andra uppenbarelse där Gud uppmanade henne till att tjäna henne där. Det var också här hon grundade Birgittasystrarna, som nu finns i Rom och på flera andra ställen i världen.

Reformerade Birgittinorden

Trots ett stort motstånd mot etableringen i Rom startade hon 1911 Birgittinklostret i Rom tillsammans med tre andra kvinnor. Hon jobbade med att reformera Birgittinorden med betoning på kontemplation, välgörenhet till behövande samt kristen enhet.

Det är ännu inte fastslaget vilket datum helgonförklaringen kommer att ske.

 
 

 

 

Fader Jerzy Alfons Popiełuszko mördad

I min dröm 1984, natten innan han hittades nedslängd i en brunn, stod jag och hamrade med mina knytnävar på en jättestor port. Innanför porten hörde jag en en oskyldig och god mans plågade skrik. Jag skrek, "Döda honom inte, döda honom inte...!"

På nyheterna följande morgon, hörde jag att man hittat den sen en tid försvunne katolske polske prästen Popiełuszko i en brunn. Han hade mördats, därför att han kämpade mot kommunistregeringen.

Jerzy Alfons Popiełuszko, född 14 september 1947 i Okopy nära Suchowola, Polen, död 19 oktober 1984 i närheten av Włocławek, Polen, var en polsk romersk-katolsk präst som engagerade sig i fackföreningen Solidaritet. 1984 mördades han av den kommunistiska säkerhetspolisen Służba Bezpieczeństwa. Jerzy Popiełuszko saligförklarades 2010.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

21.03 | 22:18

tack inger du gjorde ett bra jobb när du rensade vårt hus

...
31.08 | 12:01

Hej jag har en kurs med seans 18.00, onsd. den 2 sept, 2015.Anmälan 070-1183896

...
25.06 | 13:43

Thanks to you, as well, Anna, It was a pleasure to meet you. Good luck in the future!

...
25.06 | 06:58

Thank you for the reading. It put everything in place and gave me a good oversight. Lots to think and act about, and appreciate your good advice.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS