ANDEMATERIALISATIONER I BIBELN

BIBELNS ANDEMATERIALISATIONER

Både bokstavstroende och exegetisk forskning skulle vinna på att studera spiritualismens grundprinciper. Den tydligaste spiritualistiska skildringen i Bibeln av hur andar kan materialisera sig för oss här på jorden finns i Joh. 20:14. Enligt exakt Bibelöversättning ber Jesus här Maria att inte "klamra sig fast"(grek. apto) vid honom, eftersom Hans andematerialisation inte är färdig när hon försöker gripa tag i Honom. Att andematerialisationen då inte hunnit äga rum fullständigt, påvisas av att Jesus, när den senare fullbordats, låter lärjungarna röra vid Honom. Tomas tvivlaren får t o m sticka in sina fingrar i hans blessyrer från korsfästelsen Joh. 20:27.
En annan berättelse om andematerialisation finner vi i berättelserna om Förklaringen i Mt.17 och Mk.9. Den utspelar sig på Förklaringsberget, dit Jesus avsiktligt tagit med sig enbart nära vänner till ett avsides ställe, då Han vet att endast Hans närmaste vänner, har insikt i vem han är. ("Transfiguration", det engelska ordet för "Förklaringen", ger en sannare bild av förloppet.) Det hade inte varit klokt att låta oinvigda med låga andeenergier komma dit. De skulle ju ha haft en negativ inverkan på och försvårat materialisationen av Elia och Moses, som var högt utvecklade ljusa andar. Även om enligt Gamla Testamentet både Elia och Moses togs levande upp i himlen, så måste de förvandlas till andekroppar för att kunna vistas i den högsta andesfären som har mycket tätare frekvenser än jordsfären.
När sen Elia och Moses återkommer till jord-dimensionen, kan de bara visa sig genom andematerialisation. Petrus frågar då Jesus i Mt.17:4, om han inte ska slå upp tre tält, alltså var sitt tält till Elia, Moses och Jesus. Detta tyder på, att Petrus vet att andematerialisationer tydligast framträder i mörker. Det är i enlighet med spiritualistisk erfarenhet, att när det är mörkt är det lättare att se en andematerialisation eller med ett annat ord, transfiguration. Vid fysiska seanser måste det medium ur vilket man vill framkalla andar, sitta isolerad i ett kabinett, för att försäkra seansens deltagare om, att mediet inte fuskar genom att slänga ut någon substans omkring sig som ser ut som ektoplasma, den substans genom vilken anden materialiserar sig.
Anmärkningsvärt är, att Jesus i Mt. 17:12, nämner att Elia redan har kommit men att ingen har känt igen honom, vilket kan tolkas som en förvissning om reinkarnationens möjlighet. Att sedan Elia ändå kan materialiseras vid Förklaringen, utgör bara ett fantastiskt bevis på den Högsta gudomliga maktens seger över dödens mörker. Denna materialisation behövs, för att Jesu närmaste ska få uppleva denna eviga sanning.
Ett annat Bibelställe är Lk. 24, som redogör för hur Jesus visar sig inför lärjungarna på väg till Emmaus. Här är Jesus andematerialisation så ofullständig, att lärjungarna inte känner igen honom. Jesus andematerialisation blir först synlig, när det börjat skymma och Han sökt sig in i ett hus. Att andar framträder i sina tydligaste synliga former i mörker, visste Jesus.
I Lk.1: 30-31 får Maria, Jesus moder, besök av ärkeängeln Gabriel, som berättar att hon ska bli mor till Jesus genom den Helige Ande. Genom hennes kropp ska en andematerialisation frambringas. Kraften bakom tillblivelsen av barnet kommer ur den Högsta nivån i Andevärlden: Gud. När en ande framkallas ur en fysisk kropp, vid materialisations-seanser, väller ektoplasma ut ur mediets kroppsöppningar och blir till en synlig människokropp i andeform, som ser ut som när den levde. För att Guds Helige Ande, ska kunna frambringas ur en jordisk kropp, måste livmodern hos den kvinna Gud utvalt till sin gemål, tjäna som materiellt kärl.
OBS. Andematerialisationer förekommer ytterst sällan idag. De upphörde i stort sett vid mitten av förra århundradet efter de sista stora transmedier vi har haft, t ex Leslie Flint och Einar Nielsen. De var testade positivt vetenskapligt.

Nu får vi som är mediala lyssna till Andevärldens maningar genom viskningar och rop! Den ger hopp, råd, kärlek och tröst än idag.

Inger Thörnqvist​, Medium och Teol.dr. se: www. ingridin-spirit.se

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

21.03 | 22:18

tack inger du gjorde ett bra jobb när du rensade vårt hus

...
31.08 | 12:01

Hej jag har en kurs med seans 18.00, onsd. den 2 sept, 2015.Anmälan 070-1183896

...
25.06 | 13:43

Thanks to you, as well, Anna, It was a pleasure to meet you. Good luck in the future!

...
25.06 | 06:58

Thank you for the reading. It put everything in place and gave me a good oversight. Lots to think and act about, and appreciate your good advice.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS